5 voordelen van lithium machines

5 voordelen van lithium machines

14 februari 2019

Het is vandaag de dag niet meer de vraag óf je je bedrijfsvoering verduurzaamt, maar hoe je je bedrijfsvoering verduurzaamt. Er worden tegenwoordig hoge eisen gesteld door werknemers, leveranciers en klanten. Er zijn diverse manieren te benoemen hoe je je bedrijfsvoering kunt verduurzamen. Een van de manieren waarop Hoogwerkt haar bedrijfsvoering heeft verduurzaamd is door te werken met lithium-accu’s. Wat lithium-accu’s precies zijn en wat de voordelen er van zijn, leggen we je hieronder uit.

 

Verschillende soorten accu’s

Er zijn diverse soorten accu’s verkrijgbaar. Zo heb je machines die worden aangedreven op:

  •       Diesel
  •       Benzine
  •       Elektrische accu’s

De eerste twee spreken voor zich. Bij elektrische accu’s valt onderscheid te maken in loodzuur-accu’s en lithium-accu’s. Op dit moment is ongeveer 60 procent van alle machines in Nederland elektrisch, maar Hoogwerkt is de enige verhuurder die al haar machines uitvoert met een lithium-accu. Om te weten wat een lithium-ion-accu precies is, klik hier.

5 voordelen van lithium-accu’s:

  •       Hogere prestaties: Lithium-accu’s leveren hogere prestaties dan loodzuur-accu’s, waardoor de klus sneller klaar is. Daarnaast levert een lithium-accu niet in op capaciteit wanneer hij tussendoor wordt opgeladen. Daarnaast is de oplaadtijd beduidend minder. Een loodzuur-accu moet minimaal 12 uur worden opgeladen, terwijl een lithium-accu al binnen 2 uur volledig is opgeladen.
  •       Lange levensduur: De levensduur van een lithium-accu is drie keer langer dan een loodzuur-accu.
  •       Geen geluidsoverlast: Daarnaast maakt een lithium-accu geen geluid, hierdoor heeft de gebruiker en de omgeving geen geluidsoverlast.
  •       Energie-efficiënt: Lithium-accu’s zijn wel tot 99 procent energie-efficiënt. Dit betekent dat bijna alle energie die opgewekt wordt ook daadwerkelijk de machine in gaat. In tegenstelling tot loodzuur-accu’s waarbij dertig procent van de energie die wordt opgewekt, niet in de machine terecht komt.
  •       Geen schade: Een traditionele loodzuur-accu is heel gevoelig voor mechanische belasting door drempels en vloeren en treedt snel schade op door intensief gebruik. Een lithium-accu is hier niet gevoelig voor, waardoor de kans op schade aanzienlijk afneemt. Verder is de kans op schade tijdens het laadproces gereduceerd tot nul, wat direct leidt tot lagere exploitatiekosten en compenseert daarmee de hogere kostprijs van lithium-accu’s.

Lithium-accu’s hebben dus een langere levensduur, zijn erg energie-efficiënt en lopen geen kans op schade. De hogere kostprijs bij aanschaf wordt gecompenseerd tijdens het gebruik. Voor Hoogwerkt een logische keus. Hoe draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld?

 

Klik hier voor alle verhuur machines in onze vloot.