Hoogwerkt, de ‘Car2Go’ onder hoogwerkers.

HOOGWERKT, DE ‘CAR2GO ONDER HOOGWERKERS

1 februari 2019

De wereld verandert tegenwoordig door het internet in een rap tempo. Zo kun je met AirBnB woningen delen, met Car2Go heb je altijd een auto binnen handbereik en met Uber heb je binnen no time een taxi besteld. Maar nog niet alles viel online te bestellen. Hoogwerkers bijvoorbeeld! En daar moest volgens Arnold Grootveld verandering in komen. Sneller, slimmer en duurzamer machines huren. Dat is waar zijn Hoogwerkt voor staat. Zo zijn er binnenkort tachtig afhaallocaties in Nederland en kun je online, per uur, door slimme IoT-technologie, altijd een CO2-neutrale hoogwerker vinden bij jou in de buurt. Maar hoe werkt dat precies? Tijd voor een gesprek met Arnold.

Hoe ben je op het idee gekomen?

‘Het idee is eigenlijk ontstaan terwijl ik mijn MBA-afstudeerscriptie schreef in 2014. Ik deed op dat moment onderzoek naar de verduurzaming van de bouwkolom en de impact op toeleveranciers. Ik merkte dat er veel vraag was naar verduurzaming in de bouw, maar ook dat het verhuurproces vrij omslachtig verliep. Hoogwerkers konden voorheen alleen per dag en telefonisch tijdens kantooruren aangevraagd worden, dat vond ik zo absurd: daar moest verandering in komen! Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik de wereld mooi achterlaat voor mijn (drie) dochters. Zij verdienen een mooie duurzame wereld, waarbij we alle grondstoffen circulair gebruiken, en ik voel mij verantwoordelijk om hier mijn steentje aan bij te dragen.’

‘Hoogwerkers konden voorheen alleen per dag en telefonisch tijdens kantooruren aangevraagd worden, dat vond ik zo absurd: daar moest verandering in komen.’

 

Wat is Hoogwerkt precies?

‘Hoogwerkt is de verhuurder van 100 procent lithium-aangedreven en CO2-neutrale machines op hoogte: hoogwerkers, mini-hijskranen en heftrucks. Momenteel hebben we negen afhaallocaties in Nederland. Eind 2019 moeten dit er tachtig zijn. Dat betekent dat je altijd een hoogwerker kunt huren en afhalen bij jou in de buurt. Dit kan heel gemakkelijk online en niet onbelangrijk: per uur. Doordat er slimme IoT-technologie is verwerkt in alle hoogwerkers, kun je altijd online de beschikbaarheid zien en heel eenvoudig boeken en afhalen. Zo zit je niet langer vast aan hoge transportkosten, heb je altijd een Hoogwerktlocatie bij jou in de buurt en bespaar je kosten.

‘Eind 2019 hebben we 80 afhaallocaties in Nederland. Hierdoor is er altijd een hoogwerker beschikbaar bij jou in de buurt.’

 

Wat maakt Hoogwerkt uniek?

‘Ik denk dat ik dit het beste kan uitleggen aan de hand van de drie doelstellingen van Hoogwerkt: CO2-uitstoot verlagen, comfort verhogen en kosten verlagen.

  •         CO2-uitstoot verlagen: Al onze hoogwerkers zijn CO2-neutraal doordat ze allemaal lithium-accu’s bevatten. Hierdoor gaat 99 procent van de energie die wordt opgewekt ook daadwerkelijk in de machine en wordt er 30 procent minder energie verspild tijdens het laden. Daarnaast is er minder CO2-uitstoot door de lokale beschikbaarheid en worden onze machines opgeladen met groene energie.
  •         Comfort verhogen: Wij maken alleen gebruik van de modernste, veiligste en meest efficiënte hoogwerkers. Door de lithium-accu’s hebben ze een zeer korte oplaadtijd, waardoor je nooit meer tijd verliest of dubbele huurkosten betaalt. Daarnaast zit er een enorm comfortvoordeel in het online verhuurproces. Zo kan je een machine boeken op het moment dat jij dat wilt en werken we helemaal papiervrij.
  •         Kosten verlagen: Onze machines zijn allemaal ‘full option’ en uitgevoerd met functies die de arbeidsproductiviteit van de huurder verbetert en de kosten verlaagt. Doordat je per uur betaalt, betaal je alleen voor de tijd dat je de machine nodig hebt en voorkom je onnodige kosten. Daarnaast kan je je bezorgkosten besparen door de machines zelf af te halen.’

Sneller, slimmer en duurzamer hoogwerkers, minihijskranen en heftrucks huren. Dat is waar Hoogwerkt voor staat. Je hebt tegenwoordig dus niet alleen een Car2Go, maar ook een Hoogwerker2Go. En dat werkt. Hoog.

 

Klik hier voor alle verhuur machines in onze vloot.