HOOGWERKT PAST DISTRIBUTIEMODEL AAN NAAR ALLEEN BEZORGEN

Datum: 16-06-2023

Zoeterwoude, 16 juni 2023 – Hoogwerkt, landelijk verhuurder van honderd procent lithium-aangedreven, CO2-neutrale machines op hoogte, voert een verandering door in haar distributiemodel. “Om kwaliteit te leveren en klanten zo goed mogelijk te ontzorgen, gaan we over op alleen bezorgen”, licht oprichter en directeur Arnold Grootveld toe.  

Dat betekent dat Hoogwerkt van achttien afhaallocaties naar vijf locaties gaat van waaruit de verhuurder bezorgt. Grootveld: “We gaan altijd uit van het principe de juiste machines op de juiste plaats. Maar als een klant afhaalt, heb je daar niet altijd volledige zekerheid over. Je hebt immers minder zicht op de uitlevering van machines.” Operationeel directeur Joey Maal: “Als je levert op locatie, kun je de klant juist wel persoonlijke aandacht geven. Daarnaast merkten we dat de groei bij het bezorgen veel harder ging dan bij de afhaallocaties. Dat waren al met al redenen om ons distributiemodel te wijzigen.”        

Veiling van overtollige machines
De overgang biedt volgens de twee heren van Hoogwerkt een unieke kans om bestaande machines te verkopen. De opbrengst daarvan investeert de verhuurder in uitbreiding en verdere modernisering van de duurzame vloot. Deze week komt er een combinatie van afhaalmachines beschikbaar via de veilingwebsites van Troostwijk Auctions en Onlineveilingmeester.nl. Grootveld: “Wij zijn de eerste eigenaar van die machines. De onderhoudshistorie is bekend en gedocumenteerd. De keuringen en urenstanden kloppen. Daar voeg ik aan toe dat al onze machines altijd in full option zijn uitgevoerd. Deze hebben dus volop functies die je arbeidsproductiviteit verbeteren en de kosten verlagen. Kortom, dit zijn machines waar een andere eigenaar nog jarenlang veel plezier van kan hebben.”      

Dichter bij de klant
Hoogwerkt bestaat zes jaar en begon vijf jaar geleden met de verhuur van honderd procent lithium-aangedreven en CO2-neutrale machines. Grootveld: “Dat was toen uniek. Dit is weer een volgende stap in ons groeimodel. Deze stap biedt onze klanten de kans om de modernste, veiligste en duurzaamste machines aan te schaffen. Dit biedt ons als Hoogwerkt weer de mogelijkheid om verder te groeien.” Maal tot slot: “Via de bezorgmogelijkheid, die je online kunt boeken, staan we nu nog dichter bij de klant. Deze ontzorgen we graag ter plaatse met onze duurzame machines.”

Over Hoogwerkt
Hoogwerkt is de verhuurder van honderd procent lithium-aangedreven en CO2-neutrale machines op hoogte. Denk aan hoogwerkers, rolsteigers en heftrucks. Hoogwerkt heeft een zeer grote elektrische vloot van machines op hoogte. De ongeveer vijfhonderd machines zijn voorzien van krachtige lithium-accu’s waarmee je een volledige dag comfortabel, duurzaam en kosteffectief kunt werken. Hoogwerkt bedient vanuit vijf bezorglocaties in Nederland landelijk haar klanten. Zie voor meer informatie www.hoogwerkt.nl