Hoogwerkt reduceert CO2 uitstoot radicaal

Datum: 06-03-2019

Bron: Hoogwerkt

Afgelopen zomer lekte er een VN-rapport uit waarin stond dat de opwarming van de aarde zijn limiet nadert. ‘Als er geen “snelle en verstrekkende” maatregelen worden genomen, warmt de aarde met meer dan 1,5 graad op tot 2040, aldus het VN-rapport.’ Ook premier Rutte neemt deze signalen serieus. Hij is het eens met Greenpeace dat de gemaakte afspraken over CO2-reductie verhoogd moeten worden van 49 naar 50 procent. Tijd voor actie dus. Wat doet Hoogwerkt eraan om haar CO2-uitstoot te verlagen?

Energiezuinige krachtbronnen

Al onze machines zijn 100 procent elektrisch en voorzien van krachtige lithium-accu’s. Deze accu’s hebben een langere levensduur, veroorzaken geen geluidsoverlast, zijn erg energie-efficiënt en lopen geen kans op schade. Zo gaat bijvoorbeeld 99 procent van alle energie die wordt opgewekt, ook daadwerkelijk in de machine. Meer weten over lithium-accu’s? Lees dan deze blog eens.

Groene energie

De machines van Hoogwerkt worden opgeladen met groene energie. Deze energie wordt duurzaam opgewerkt door bijvoorbeeld water, wind, zon of biomassa. Daarnaast wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare hydrauliekolie, die niet belastend is voor het milieu.

Focus op lokale beschikbaarheid

 

Het gebruiken van lokale producten is al langere tijd een trend, en we eten met zijn alle steeds meer lokale producten en maken massaal gebruik van Uber, maar deze lokale beschikbaarheid is zeker nog niet in alle sectoren zichtbaar.

Eind 2019 wil Hoogwerkt tachtig afhaallocaties hebben in heel Nederland. Hierdoor wordt het aantal transportkilometers om een machine op een werklocatie te krijgen aanzienlijk vermindert, waardoor de transport CO2-uitstoot gereduceerd wordt.

Daarnaast hanteert Hoogwerkt een uitgekiend distributiemodel om bezorgmachines met een minimale milieubelasting op de vele werklocaties in Nederland geleverd te krijgen. In bepaalde gevallen plaatst Hoogwerkt zelfs machines op de werklocatie van de klant, waardoor transportkosten en -uitstoot volledig worden voorkomen.

Hoe probeer jij je CO2-uitstoot te reduceren of heb je nog goede tips? Laat het ons weten en praat met ons mee via social media!

Klik hier voor alle verhuur machines in onze vloot.